Menu

GESCHIEDENIS HARDCAST®

Al meer dan 50 jaar is HARDCAST® actief op het gebied van zelfklevende tapes en afdichtingmaterialen; wij durven daarom met een gerust hart te beweren dat de materie “kleefstoffen” nog weinig geheimen voor ons heeft. Werden aanvankelijk in de jaren 70 de producten nog enkel in de USA geproduceerd, later (1982) werd ook een 2e productielijn gestart in Europa (Nederland/Weesp). De locatie in Weesp groeide van een kleinschalige lokale productie unit naar een professioneel bedrijf met agentschappen in nagenoeg alle landen in Europa. In 1998 werd de fabriek verkocht aan Carlisle Inc. waardoor in de jaren daarna verdere perfectionering mogelijk was.

 

Helaas is in de nacht van 14 april 2003 het gehele pand door brand verwoest. Deze gebeurtenis heeft zowel klanten als medewerkers geraakt. Na ca 1,5 jaar wederopbouw kon men op 1 januari 2005 de productie opnieuw starten. De huidige installaties (state of the art) bieden HARDCAST® de mogelijkheid optimale kwaliteit en service te verlenen tegen de best mogelijke prijs. Nog steeds worden onderzoek, ontwikkeling en productie geheel in eigen beheer uitgevoerd waardoor, ondanks de grootschalige opzet van ons machinepark, maatwerk (de talloze combinaties tussen drager en kleefstof) mogelijk is.

CARLISLE® Construction Materials B.V.

Sinds begin 2016 is een groot deel van het kantoorpersoneel en een deel van de productie verhuisd naar het kantoor van CARLISLE® Construction Materials B.V. (CCM) in Kampen. CCM is onderdeel van de CARLISLE® Construction Materials Europe Groep en brengt de jarenlange ervaring en expertise van toonaangevende merken samen onder één dak.

CARLISLE® CM Europe